Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Adatvédelmi tájékozatónkat ITT találja.
Menü

Praktikus kijelzővédő fólia

Az érintőképernyős készülékek esetében a kijelző az egyik legsérülékenyebb alkatrész, hiszen ha leejted a telefonodat, szinte ez lesz az első, ami megsérül. Így ha szeretnél egy kis extra védelmet az okostelefonodnak, a kijelzővédő fólia egy megfizethető megoldás lehet erre. 

Először fontos lehet eloszlatni a tévhiteket, miszerint azok a telefonok, melyeken kijelzővédő fólia van, rosszabb minőségben mutatják a színeket vagy nehezebben reagálnak az érintésre. Ezek természetesen mind téves elképzelések, hiszen a gyártók azért készítik ezeket a vékony biztonsági kiegészítőket, hogy megnöveljék az okostelefonok kijelzőjének élettartamát.

Így a színek ugyanúgy szépen látszanak, illetve nem szükséges nagyobb erővel nyomkodni a telefont, mert ezek a kiegészítők kifejezetten úgy lettek megtervezve, hogy ne gátolják semmilyen módon a készülék gördülékeny használatát. A kijelzővédő fólia így védi a telefont a szennyeződésektől, jól ellenáll a pornak, illetve ennek segítségével kevesebb ujjlenyomat lesz a kijelzőn, hiszen a speciális összetételnek köszönhetően ezek az egyszerűnek tűnő kiegészítők rettentő jól taszítják a különféle szennyeződéseket.

S mivel ma már a legtöbben az érintőképernyős telefonokat választják, mert ezeken nem kell hosszú perceket tölteni az SMS vagy egyéb írásos üzenetek létrehozásánál, ahogyan azt a nyomógombos készülékek esetén kellett tenni, nem csoda, ha megnőtt az igény a kijelzővédő fóliákra, hiszen ezekkel meg lehet hosszabbítani a kijelző élettartamát.

Fontos viszont azt megjegyezni, hogy ezek nem védenek egy leejtés során a berepedéstől, mert a szerkezetük igen vékony, így a kijelzővédő fóliák inkább a mindennapos szennyeződések ellen tudják felvenni a versenyt. A legtöbben azok szokták ezeket választani, akik kisgyerekkel élnek, hiszen a csöppségeknek nagyon jó móka összetapogatni maszatos kézzel ezeket az érzékeny telefonokat, de persze azok is szívesen veszik meg ezeket, akik olyan helyen dolgoznak, ahol sok a por vagy könnyebben megsérülhet a kijelző.