Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Adatvédelmi tájékozatónkat ITT találja.

iPhone X - a csúcskategória

Ha okostelefonról van szó, akkor vitathatatlanul mindenkinek beugrik lelki szemei előtt az iPhone hátlapján lévő alma, nem véletlenül, hiszen hála Steve Jobs cégének, mára összeforrt az “almafón” az okostelefon kifejezéssel. A cég évfordulójának alkalmával pedig nem kisebb meglepetéssel szolgált a márka fanjainak: piacra dobták az iPhone X elnevezésű csodát, mely nem csak kívülről csúcskategória, de bizony a belseje is megér egy-két szót. Nem is véletlen, hogy habár az évet sokan az iPhone 8 évének hitték, az X mégis jött, látott, és arcfelismeréssel zsákolta be a győzelmet!

Apple iPhone X mobiltelefon

Sok szakértő úgy véli, az iPhone 8 nem is új kiadásnak, csupán egy kis tupírnak mondható, hiszen azon kívül, hogy a látványba cseppet belenyúltak a mérnökök - üvegre cserélték a hátlapot, így már kivitelezhető lett a vezeték nélküli töltés is -, plusz a belsőn javítottak 1-2 dolgot, nem sok változtatás történt a 7-hez mérten. Az év igazi nagy bummját helyette az X-nek tulajdonítják, mely úgy, ahogy van, megrengette minden almaimádó univerzumát!

A sokak szerint arcpirító árhoz bizony az Apple mérnökei be is dobtak apait és anyait, olyan prémium készüléket rittyentettek össze, hogy talán a Vissza a jövőbe című filmben megjelenített innovációk és találmányok állnak a legközelebb - körülbelül olyan gigantikus fejlődést mutat az X széria nem csak a márka korábbi készülékeihez képest, hanem úgy ámblokk, a konkurencia telefonjaihoz képest is a piacon, mint a repülő cipők anno a filmben.

A leginkább vitatott lépés az X esetében, hogy sutba dobtak több évnyi Touch ID-t, s helyébe kifejlesztették a Face ID-t, mely igazi innováció a telefonok történelmében, eddig arcazonosító még nem került mobilba - ezzel a lépéssel igyekeztek elérni, hogy illetéktelenek ne tudják feloldani a készüléket.

Az egyetlen galiba csak az egypetéjű ikreknél fordulhat elő, számos tesztet végeztek ugyanis a felhasználók, ahol a Face ID az egypetéjű ikrek mindkét felénél feloldotta a billentyűzárat. Igaz, vajmi kevés az esélye annak, hogy Két Lotti feeling derüljön ki utólag az átlagemberrel, így talán nem ettől kell tartanunk az iPhone X esetében…

Az iPhone történetében először került OLED 5,8 colos kijelző beépítésre a mérnökök által, ezzel minden idők legjobb eredményeit elérve, még a FULL HD felbontását is megelőzve - 2436x1125 pixellel a tökéletes képi világért. A brutális belső erőért még mindig az A11 Bionic chip a felelős (ahogyan az iPhone 8-ben is ez fut), webáruházunkban 64 és 256 GB belső tárhellyel vásárolhatóak meg a készülékek, 3 GB RAM-mal, 6 magos processzorral, egy év gyártói garanciával.