Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Adatvédelmi tájékozatónkat ITT találja.
Menü

Mit tud egy olcsó okostelefon?

Az olcsó okostelefon első ránézésre visszatetsző lehetőségnek tűnik. Mert, mint azt már nagyanyáinktól megtanultuk, olcsó húsnak híg a leve. Ám, amíg ez a mondás a hús esetében tényleg helytálló, addig a technológia vívmányaira már nem érdemes ráhúzni.

Egyszerűen azért, mert a technika fejlődésével az előállítási és bekerülési költségek is mérséklődnek.

Szóval akkor az olcsó okostelefon nem átverés?

A legkevésbé sem. Érdekes, hogy a legtöbben attól tartanak, hogy ami pénztárcabarát áron beszerezhető, az bizony nem megbízható. De, ahogy azt fentebb kifejtettük, ez az elképzelés több szempontból sem megalapozott. Ráadásul a gyártóknak az is evidencia, hogy nemcsak a tudás terében él a verseny, hanem az árképzésben is. Így minél kívánatosabbak a feltételek, annál lelkesebbek a vevők.

Ezért tapasztalhatsz jelentős árbeli különbségeket az egyes márkák termékei között. Érdemes résen lenned, mert a kiadásokat érintő nagy kontraszt nem jelenti azt automatikusan, hogy tudásban is ekkora az eltérés. Sőt, nem egyszer megdöbbentő módon, jóformán megegyező technológiai háttér fedezhető fel.

Úgyhogy a legbiztosabb taktika, ha vásárlásnál nem pusztán az árakat figyeled, hanem az értékeket is górcső alá veszed. Na és ilyen szemüvegen keresztül egyébként egy látszólag drága modell is olcsóvá válhat, a nem mindennapi értékeinek fényében.

Akkor az olcsó okostelefon nem egy délibáb?

Egyértelműen nem. Jó marketingfogás helyett, egy nagyon is megbízható ajánlatról van szó. Ami elérhető, könnyen, egyszerűen beszerezhető és végül „munkába” állítható, súlyos anyagi áldozatok és kényelmetlen kompromisszumok nélkül.