Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Adatvédelmi tájékozatónkat ITT találja.
Menü

Mégis mire jó egy okosóra?

Akinek már van, esküszik rá, de egyelőre nagy a kétkedők tábora is az okosórák kapcsán. Első ránézésre egy egyszerű karóra, azonban ennél sokkal több rejlik ezekben az apró kütyükben. Mégis mit tudnak és miért éri meg használni az okosórákat? Tényleg annyira megkönnyítik az ember életét?

Az „okosóra forradalom”

Nem véletlen, hogy az okosóra rajongók és a hezitálók tábora is igen népes, hiszen nem olyan régen jelentek meg a piacon az első intelligens vekkerek. A 2014-es év volt a vízválasztó, amikor több nagy cég is előrukkolt egy – egy „smartwatch” modellel és ezzel egy újabb igen nagy szintet ugrott a világ a technológiai fejlődésben. Hiszen míg néhány évvel ezelőtt hatalmas monitorok és számítógépházak mellett ültek az emberek, addig ma már nemhogy a zsebben, de a karokra csatolva is elfér a nagy része annak, amire a hétköznapokban szükséged van.

Samsung Gear S3 okosóra

Miért olyan praktikus és hasznos az okosóra?

Azonnal értesülsz mindenről

Ha bármi történik a telefonodon, te azonnal tudni fogod, ha van a karodon egy okosóra, ugyanis a két készülék folyamatosan kommunikál egymással. Az alapfunkciók között helyet kapott a tárcsázó és a hívásnapló, de segítségével láthatod a beérkező üzeneteidet, ellenőrizheted a naptáradat, beállíthatod az ébresztőórádat, használhatod a hangrögzítőt, a stoppert, de még a zenelejátszó és a kamera irányítására is van lehetőséged az apró szerkezeten keresztül.

Nem kell mindig előkaparnod a telefonodat a táska mélyéről

Lássuk be, nem minden szituációban kényelmes előkeresni a mobiltelefont a táska mélyről, mikor érzed, hogy rezeg. Egy zsúfolt buszon vagy villamoson állva elég, ha csak rápillantasz a okosórádra, de ha autóban ülsz, a vezetésről sem tereli el a figyelmedet a telefon kijelzőjének kémlelése. Sőt, simán fogadhatod a hívásokat úgy, hogy csak az okostelefont használod. Sőt, egy meetingen ülve is simán ráleshetsz az üzenetekre anélkül, hogy ez bárkinek feltűnne, de sportolás közben sem kell kockáztatnod a mobiltelefonod épségét, hiszen a telefon segítségével mindenről informálódhatsz az órán keresztül.

Xiaomi Amazfit Bip fitnesz óra

Értesít, ha esetleg elhagytad a mobiltelefonodat

Mivel a két készülék folyamatosan kapcsolatban van egymással, az okosóra azonnal jelez neked, ha nem érzékeli a közelben a mobiltelefonodat. Szóval ha például az óra a karodon van, de a telefonod az asztalon maradt, azonnal értesítést kapsz róla.

Fittness – és sportfunkciók

Sok okosórában elérhetőek már a fitness – és sport funkciók is. Így a lépésszámláló segítségével ellenőrizheted, mekkora távot tettél meg egy nap, sportolás közben ellenőrizheted a pulzusodat, de megfelelő beállítások esetén adott időközönként arra is figyelmeztet, hogy mikor pihenj és mikor van itt az ideje egy kis mozgásnak. Az alvásfigyelő funkciónak köszönhetően ébredés után azonnal láthatod az alvásod kiértékelését is, ami nagy segítség lehet az egészséged megőrzésében, hisz a nyugodt, pihentető alvás az alapja mindennek.

Mire kell odafigyelni az okosóra kiválasztásánál?

Ma már számos különböző okosóra közül választhatsz. A legjobb, ha először meghatározod, milyen funkciókat szeretnél igénybe venni a „smartwatch” segítségével, így máris kiszűrheted a számodra megfelelő készülékeket. Emellett mérvadó lehet az akkumulátor teljesítménye, a kinézete és a vízállósága is.

A Xiaomi Amazfit Bip fitnesz óra akkumulátora például több mint harminc napig bírja, ráadásul az összes alap funkciót megtalálod benne. Ez azt jelenti, hogy a színes érintőkijelzője segítségével használhatod a GPS-t, a pulzusmérőt, a háromtengelyes gyorsulásmérőt, fogadhatsz e- maileket, SMS-eket, hívásokat, valamint hasznát veszed a sportban és alvás közben is. Mindez pedig belefér egy 31 grammos kütyübe.

A Samsung R770 Galaxy Gear S3 Classic különlegessége pedig abban rejlik, hogy első ránézésre egy hagyományos óra, amelynek a funkcióit akkor érheted el, ha elfordítod a keretét. Innentől kezdve pedig minden fentebb felsorolt funkció elérhető ennek az okosórának segítségével is. A különbség annyi, hogy ez prémium külsőbe van csomagolva.

A Huawei Band 2 Pro aktivitásmérőnek is van egy külön specialitása, mégpedig az, hogy bátran használhatod úszás közben is a 256 MB-os memória minden pozitívumát. A széles választéknak köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő okosórát, amely nem csak megkönnyíti a hétköznapokat, de a megfelelő plusz funkció segítségével élménnyé is teszi ezeknek az óráknak a használatát.

Reméljük sikerült segíteni a döntésben. Ha hasznosnak találtad a cikket, kérlek nyomj egy Tetsziket.

Tartalomhoz tartozó címkék: okosóra