Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Adatvédelmi tájékozatónkat ITT találja.

Miért érdemes Xiaomi telefon modelleket venni?

A Xiaomi telefon pár éve még nem is létezett, vagy ha igen, akkor maximum Kínában hallottak róla. Azóta azonban töretlen a márka menetelése, egyre jobb és jobb telefonokkal robban be az emberek tudatába. 

Ezek a telefonok ráadásul kiválóak, s szinte hihetetlenül jó áron kerülnek a piacra. De mi a titka a Xiaominak? Elsősorban az ára, hiszen ez az, ami miatt annyian megveszik az okostelefonjaikat. A kiváló árakat pedig úgy éri el a kínai gyártó, hogy szinte nem is költ a marketingre. Csak kijön egy újabb modellel, s a Xiaomi telefon marketingjét elvégzik a hálás vásárlók és a közösségi média.

Ezzel jelentős költség spórolható meg, s a feleslegesen el nem költött pénzeket a Xiaomi újabb fejlesztésekre tudja költeni. A számos Xiaomi telefon sikerességének másik oka a prémium hardverválasztás, mivel a kínai gyártó nagyon ügyel arra, hogy az alacsony árai ellenére se olcsó hardvereket építsen be a készülékekbe. Ellentétben számos konkurenssel, ahol az olcsó telefonokban a fapados MediaTek processzort használják, alig van olyan Xiaomi telefon, ahol MediaTek lenne a központi egység.

Ehelyett majdnem mindenhol a jó minőségű SnapDragon processzorok dolgoznak, emiatt is olyan jó ezeknek a mobiloknak a felhasználói élménye és a megbízhatósága. Ami még említésre méltó a Xiaomi telefon modelleknél, az a kiváló minőségű kamera. A kínai gyártó mobiljai már a kezdetektől fogva nagyon jó kamerákkal voltak felszerelve, s ez mára sem változott. Sőt, már egy olcsóbb Xiaomi telefon is tartalmaz optikai képstabilizátort, amely pedig általában a drágább telefonok kiegészítője szokott lenni.