Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Adatvédelmi tájékozatónkat ITT találja.
Menü

Leváltják a tabletek a számítógépeket?

A tabletek térhódítása letagadhatatlan. Az elmúlt esztendők fejlődése teljes mértékig átalakította az informatikai szektort, s annak piacát. 

Hiába a táblagépek nem számítógépes rendszerek, mégis megérintették, sőt el is csábították azt a réteget, akik addig a PC-k, vagy épp note bookok piacát adták. Várható volt ez a fajta átalakulás, de az ütem, a sebesség, ahogy ez a változás, szinte tornádószerűen végig söpört az érintett szegmenseken mégis döbbenetes volt. Minek köszönhető ez a hihetetlen siker, és hova vezet ez az út?

Az út, ami eleinte csak egy sávosnak indult, ma pedig már minimum négysávos sztrádaként üzemel? A kérdésre biztos választ nyilván senki sem tud adni. Az igények továbbra is meghatározók. Ha önnek például stabil elképzelései vannak arról, hogy mikor, milyen kütyüt kíván használni, akkor azt nehezen lehet megingatni, és ez így is van rendjén.

Ha azonban gondolkodóba ejti egy-egy új innováció, megjelenő eszköz, akkor már ön is ahhoz a réteghez tartozik, aminek a tagjai tisztán látják a tabletekben rejlő előnyöket. A hordozhatóság természetesen az érvek legelső helyén szerepel, mint megtámadhatatlan, vitán felül álló tény. Mobilizálhatóak, azaz bárhol megállják a helyüket, optimális töltöttség mellett. Igaz a note bookok is azért lettek megteremtve, hogy ezt a szabadságot garantálják, de mindjárt ezen a ponton megérkezik a következő, nyomós érv, a helytakarékos kivitel. A tabletek ugyanis konkrétan kicsinek számítanak, különösen a számítógépekhez képest. 

Az akkumulátoruk nyújtotta idővel is elégedett lehet, így máris újabb plusz pontokat érdemelnek ezek a konstrukciók. A gyorsaságot sem szabad a szőnyeg alá söpörni, hiszen a kiváló paraméterekkel rendelkező tabletek pillanatok alatt teljesítik a felhasználók minden vágyát. Fotózásra is kiválóan alkalmasak, amire mondjuk egy számítógépet kicsit nehézkes rábírni, de az előnyök felsorolása itt még nem ér véget, sőt.

Ha még valamit a dobogó harmadik fokára kellene helyezni az a spórolás lenne. A táblagépeket ugyanis brutális anyagi invesztálás nélkül beszerezhetők, ezzel megkímélve a családi költségvetéseket.

Tartalomhoz tartozó címkék: iPad tabletek tabletek