Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Adatvédelmi tájékozatónkat ITT találja.

Kinek ideális választás a dual SIM mobiltelefon?

Ha már egy ideje szemezel a két SIM kártyás okostelefonokkal, de nem vagy biztos abban, hogy ki tudnád használni a lehetőséget, hogy egyszerre két kártyát is párhuzamosan használhass egy készülékben, akkor most itt a lehetőség, hogy megbizonyosodj róla! Szóval ha bizonytalan vagy abban, megéri-e beszerezned egy dual SIM mobiltelefont, most egy életre eldőlhet ez a dilemma.

Mit jelent a dual SIM mobiltelefon?

Ha azt látod, hogy egy mobiltelefonnál fel van tüntetve, hogy dual SIM, az azt jelenti, hogy a készülékbe egyszerre két SIM kártyát is beletehetsz. Lényege, hogy a két kártya külön – külön is kikapcsolható, így ha estére kiiktatnád a céges számodat vagy nem szeretnéd, ha külföldön a magyar számodon hívnának, akkor egyszerűen ki kell kapcsolnod az egyik SIM kártyát.

Sokan gondolják, hogy ha egy telefon két SIM kártyával is elbír, akkor az csak alacsonyabb kategóriás lehet, azonban ez ma már egyáltalán nem helytálló. Hiszen a gyártók ma már a felszereltebb telefonok esetében is gondolnak azok igényeire, akik szeretnének egy készüléken belül két különböző kártyát használni.

Kinek ideális választás a dual SIM mobiltelefon?

Igazából ha bármilyen okból kifolyólag két SIM kártyád van és mindkettőt használod akár párhuzamosan akár felváltva, akkor nem kérdés, hogy dual SIM mobilra van szükséged. Mutatjuk a konkrét szituációkat, amikor garantáltan megkönnyítheti az életet egy ilyen készülék.

Ha már eleged van a céges telefon és a saját készülék közötti egyensúlyozásból

Akár alkalmazott vagy, akár vállalkozó, ha a saját telefonod mellett van egy céges mobilod is, akkor ismered az érzést, amikor egyszerre szólal meg a két készülék. Ha nem kevés ősz hajszálad lett már amiatt, hogy amíg a cégesen beszéltél, jött pár üzenet a magán számodra, de mindeközben bejött egy várakozó hívás is néhány SMS kíséretében, akkor nem kérdés, hogy ideje váltanod. Különösen akkor, ha volt már rá példa, hogy a céges helyett hirtelen a magánszámodat adtad meg egy ügyfélnek, amitől totális káosz alakult ki a bejövő hívások rendszerezése között.

Dual SIM-es mobiltelefon

Egy dual SIM mobil megold mindent, ami a feje tetejére fordult, ugyanis így csak egyetlen készüléken kell rajta tartanod a szemedet, ami igazán nagy könnyebbség egy zsúfolt napon. Mivel azt is meghatározhatod, melyik számról szeretnéd a hívást indítani, szépen lassan rendszerezheted a kialakult felfordulást.

Ha van egy állandó külföldi számod is

Ha gyakran jársz az országhatáron kívül, külföldön tanulsz vagy dolgozol és ezért van egy külföldi és egy magyar telefonszámod is, akkor két opció lehetséges. Az egyik, hogy két készülékkel rohangálsz, amelyek közül mindig az lapul a táska mélyén, amelyik éppen csörög. A másik, hogy csak egy telefonod van és annak megfelelően pakolod át a SIM kártyákat, hogy éppen melyik országban tartózkodsz. Van azonban egyszerűbb módja is annak, hogy kihasználhasd a helyi percdíjak és a mobilnet előnyeit. A dual SIM telefon segítségével nem kell többé őrizgetned az éppen használaton kívüli kártyát és a két telefonnal való zsonglőrködést is elfelejtheted. Egyszerűen, egy készülék segítségével megoldhatod a problémát.

Ha a családod és a barátaid más szolgáltatónál vannak

Ha két szolgáltatónál is van előfizetésed és egyiktől sem szívesen válnál meg, akkor szintén megoldás lehet számodra a dual SIM mobiltelefon. Így a különböző előhívóval rendelkező barátaidat és családtagjaidat kedvezményesen, hálózaton belül hívhatod. A hívásnál egyszerűen csak ki kell választanod a megfelelő kártyát, melyről a hívást indítanád és indulhat a csacsogás.

Két SIM kártya is használható a telefonodban

Mennyibe kerül egy dual SIM telefon?

A jó hír az, hogy a legtöbb telefonmárkának van a piacon dual SIM  okostelefonja, így bátran válogathatsz a márkák, az árkategóriák, a felszereltség és a színek között is. Ide kattintva megtekintheted a választékot és akár azonnal be is szerezheted az, amelyik neked a legjobban tetszik. Szóval simán lehet alacsonyabb árfekvésű vagy akár prémium kategóriás dual SIM okostelefonod is, a döntés csak rajtad múlik!

Hasznosnak találtad cikkünket? Amennyiben igen, kérlek nyomj egy tetsziket.

Tartalomhoz tartozó címkék: okostelefonok dual sim telefon