Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Adatvédelmi tájékozatónkat ITT találja.
Menü

Az okostelefonok előnyei

Az okostelefonok legnagyobb előnye - egy régi klasszikussal szemben -, hogy számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyekkel megkönnyítik az életet. Oldalakon keresztül lehetne sorolni azokat a funkciókat, amelyet a mindennapokban használhatsz. Természetesen rengeteg felesleges funkciója és applikációja is létezik egy okostelefonnak, ugyanakkor bizonyos helyzetekben tényleg sokat lehet köszönni egy ilyen készüléknek. Az okostelefonok kis méretük ellenére körülbelül annyit tudnak, mint egy számítógép.

Az előny azonban, hogy ezeket a kis készülékeket bárhová magaddal viheted és nem kell többé gépközelben lenned ahhoz, hogy akár az interneten keresztül is elérhessenek.

Természetesen az okostelefonok a régi funkciókat is kell hogy tudják, mint például a telefonszám tárolás, a telefonos beszélgetés, az üzenetküldés, kihangosítás, fülhallgató használat stb. A különlegesség ebben az esetben például az ingyenes, interneten keresztül történő Viberes vagy Skype-os hívást is jelentheti. Ennek köszönhetően könnyedén kommunikálhatsz külföldi ismerőseiddel is. Az üzeneteken kívül az okostelefonok lehetőséget biztosítanak az interneten keresztül történő csevegésre is. Az okostelefonokkal az e-mailek és a csevegő-üzenetek ugyanúgy érkeznek, mint az sms-ek.

Szinte minden weblap elérhető az okostelefonról. Böngészhetsz várakozás közben, utazás közben. Nem kell többé a táskát újságokkal és könyvekkel telepakolni, ha egy hosszabb utazásra indulsz, elég ha feltöltöd mobiltelefonod (vagy beszerzel egy szuper külső akksit oldalunkról), és máris böngészheted a napi sajtót vagy kedvenc portálod. A probléma talán a kis képernyőben rejlik, de már erre is találtak megoldást: a legtöbb weblap már fejlesztett mobiltelefonon futó applikációt, amely megkönnyíti a mobilos böngészést.

Az okostelefonok másik fontos funkciója, hogy személyi asszisztensként vagy navigátorként is funkcionálhatnak. A naptárak sokkal könnyebben kezelhetőek, mint a régi klasszikus telefonoknál. Sokkal áttekinthetőbb, elkülöníthető a munkahelyi és a személyes bejegyzések, illetve másokkal is megoszthatod a naptárad tartalmát. A címtár könnyedén menti az ismerősök adatait, amellyel megkönnyítődik az adattárolás. A navigációval könnyedén utazhatsz ismeretlen nagyvárosokban, hiszen léteznek olyan applikációk is, ahol nincs szükség internetes kapcsolatra a navigációhoz. A multimédia is rengeteg funkciót biztosít az okostelefonok tulajdonosainak, szinte magadnál hordozhatod a család könyvtárát vagy fényképalbumát.

Szeretnél magadnak kedvező áron okostelefont vásárolni? Nézz szét itt.

Tartalomhoz tartozó címkék: mobiltelefonok