Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Adatvédelmi tájékozatónkat ITT találja.

Az Apple mobiltelefon fejlődése

Az Apple mobiltelefonokról mindenki hallott már, hiszen Steve Jobs egy új korszakot teremtett, amikor megalkotta az első Apple szériát. A készülékek azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek és nap mint nap bizonyítják, hogy maximálisan ki tudják elégíteni a felhasználók elvárásait. 

A legelső telefonok fejlesztésére 2004-ben került sor az AT&T Mobilityvel együttműködve. 

Az első Apple mobiltelefonok időrendben

A legelső készülék 2007-ben látott napvilágot, ebben az időszakban kezdtek berobbanni az okostelefonok. Az Apple készülékek voltak az elsők, amik az átlagfelhasználóknak is egyszerű kezelhetőséget biztosítottak. Később megjelent az iPhone 3G, ami, mint ahogy a nevében is benne van, tudta használni a 3G hálózatot. Ez a széria már nagyobb felbontású kijelzővel és gyorsabb processzorral rendelkezett, emellett pedig videó rögzítésére is alkalmas volt. Minden addiginál nagyobb előrelépést jelentett az iPhone 4, amin már megjelent az 5 MP-re nőtt kamera párja is a túloldalon, ami az első VGA felbontású selfie kamera volt.

Ezt követte az iPhone 4s, ami a külsejét illetően szinte semmiben nem különbözött az elődjétől, a belsejét illetően viszont annál inkább. A készülék megjelenését követő napon hunyt el Steve Jobs. Egy évvel később jelent meg a következő Apple mobiltelefon, az iPhone 5, ami már 4G/LTE hálózattal rendelkezett. Nem sokkal később az iPhone 6 és az iPhone 6 plus is elérhetővé vált 4,7” és 5,5” kijelzőkkel. 2015-ben pedig, napvilágot látott az iPhone 6s és a 6s plusz széria is.