Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Adatvédelmi tájékozatónkat ITT találja.
Menü

Apple okostelefon - gyors kiszolgálás magas fokon

Az első generációs iPhone okostelefont 2007 nyarán dobta piacra az amerikai Apple cég, mely azóta számos újabb modellel rukkolt elő, melyek mind iOS (régebben OS) operációs rendszerrel vannak ellátva és érintőképernyővel rendelkeznek, így billentyűzet nélkül kezelhetőek. 

A legtöbb Apple okostelefonon van Wi-Fi, lehet készíteni velük fényképeket és videókat, illetve használhatóak egyaránt zene lejátszásra, e-mailezésre, interneten böngészésre, GPS alapú navigálásra, matematikai kalkulációkra és vizuális hangüzenet fogadására. Az első Apple okostelefon megérkezése előtt a piacot főként a Motorola és a Nokia mobilok uralták, melyek előállítását főként a divat és a biznisz határozta meg, nem pedig a technológiai innováció.

Hasonlóképpen gondolkodtak az akkori okostelefon gyártók is, mint például a BlackBerry és a Windows, hiszen akkor inkább a karrier és a biznisz aránylag konzervatív irányvonalai határozták meg a következő okostelefon modell funkcióit, illetve teljesítményét.

Ezek a cégek több típust is piacra dobtak egy év leforgása alatt, melyek nem mindig voltak megfelelően hibamentesre legyártva, hogy így ösztönözzék a vevőket új telefon vásárlásra.

Ezt a szemléletet akarta megváltoztatni az Apple, hiszen ő inkább csak egy okostelefont dob piacra egy évben, mely lehet, hogy drágább, mint a versenytársak modelljei, de legalább magas minőségű, megbízható szolgáltatást nyújt felhasználóinak egy egyszerűen kezelhető felületen, melynek köszönhetően nagy népszerűségre tettek szert az Apple okostelefonok az egész világban.

Mivel az Apple okostelefonokat kifejezetten olyan felhasználóknak hozták létre, akik nem feltétlenül értenek az informatikához, emiatt nagyon népszerűek lettek mind a fiatalok, mind az idősebb korosztály körében ezek a modellek, hiszen a legtöbben nem ezzel foglalkoznak, így nekik csak egy olyan megbízható, gyors, könnyen és egyértelműen felhasználható okostelefon kell, mellyel a használat nem bajlódást okoz, hanem élményt nyújt, emiatt nem csoda, ha mára megelőzte az Apple akkori riválisait.

Az összes Apple cikkünk megtalálható egy helyen ITT.

Tartalomhoz tartozó címkék: okostelefonok Apple okostelefon