Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Adatvédelmi tájékozatónkat ITT találja.

Apple iPhone 8 okostelefonjaink

Az Apple továbbfejlesztette az eddig is kiváló kameráját, így az iPhone 8-ban lévő 12 megapixeles kamera nagyobb, gyorsabb érzékelővel és új színszűrővel lett ellátva. Mire vársz? Tégy egy próbát te magad

Ahogyan az lenni szokott, évről-évre újabb és újabb készülékekkel rukkolnak elő az Apple mérnökei, azonban idén mondhatni, ellopta az iPhone 8 és 8 plus elől a “show-t” az X széria, mely 10. évfordulójukra utalva kapta a nevét, annak ellenére is, hogy persze rengeteg fejlesztést vittek véghez a korábbi, 7-es változatokhoz képest.

Megtartva az iPhone 7-nél debütált Jack csatlakozó elhagyását, az idei kiadásnál is kimarad a 3,5 milliméteres csatlakozó, azonban ezt leszámítva a szakik azt mondják, körülbelül az iPhone 6 óta nem történt érdembeli változtatás a külső designe terén - jól lehet, pár farigcsálást azért eszközöltek a mérnökök, maradandót mégsem alkottak, ami miatt hangos volna a sajtó, legalábbis ha az ember csak az első képernyőt nézni. Ez ugyanis a 7-es kiadással megegyezően ismét 4,7 colos, felbontása 750 x 1334 pixel (8 Plus-nál 5,5”, 1080 x 1920 pixel), a home gomb pedig ismét csak rezgő funkcióval imitálja a gomb nyomásának érzését, csak úgy, mint ahogyan már a 7-nél is megszokhattuk.

Az iPhone 8 telefonokat azonban hátulról is érdemes megnézni - szemben sok más készülékkel -, ugyanis itt a mérnökök a megszokott fém házikót üvegre cserélték, ugyanis csak így tudták a vezeték nélküli töltéshez szükséges dolgokat a készülékbe zsúfolni úgy, hogy azt még használni is lehessen. A törékeny borítás azonban senkit se ejtsen kétségbe, bivaly erős belsőt takar, hiszen a színfalak - vagy esetünkben üvegek - mögött nem más lapul, mint egy A11 Bionic chip, mely garantáltan nem a “nyugger” tempót diktálja a készüléknek, a sebességnek pedig a készüléken futó iOS 11 is eleget tesz, még annak ellenére is, hogy a beépített rendszermemória mindössze 2 GB.

A fényképezés terén szintén majdnem minden változatlan maradt a korábbi szériához képest, a 12 megapixel maxolható ki. A Mobilcorner webáruházában jelen pillanatban a készülékből belső memóriáját tekintve 64 és 256 GB változatban kaphatóak az iPhone 8 készülékek - bővítésre továbbra sincs lehetőség, egy éves gyártói garanciával megspékelve az Apple termékeket!

A szakik szerint Apple történelemben az egyik legnagyobb csoda ez a kis telefon, abból a szempontból, hogy a nyitó ára, melyen debütált szeptemberi megjelenésekor, abszolút nem szállt el, minden centet alaposan alátámaszt a külső-belső.