Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Adatvédelmi tájékozatónkat ITT találja.
Menü

A kijelzővédő fólia hasznossága

Emlékszik még azokra az időkre, amikor az újként megjelent tégla méretű mobiltelefont védte különféle tokokkal?

A mobiltelefonok védő funkciója ma is nagyon fontos, kiváltképpen azért is, mert a telefonok egyre borsosabb árat követelnek meg, másrészt mert a kijelző teljes mértékben megváltozott az elődökhöz – az úgynevezett ősmobilokhoz – képest.

A régi telefonoknál még a hátlapot is védeni próbáltunk, és természetesen a kijelzőt próbálta a tok megvédeni a különféle karcoktól. A mobiltelefon dizájnjaként is szolgáltak a különféle tokok, hiszen mindenki igényét kielégítették, volt virágos a romantikát kedvelő hölgyeknek, állatos és bohókás a fiataloknak, fekete és barna bőr az uraknak és volt átlátszó is azoknak, akik pusztán a védelemre mentek és egyáltalán ki sem vették a tokból a telefont.

Ugyanezt a funkciót tölti be a ma használatos kijelzővédő fólia. A mai mobiltelefonok kijelzője már nem csak képernyőként, de a gombokként is ő funkcionál. Az érintőképernyő védése fontos, hiszen ha ott történik bármiféle külső vagy belső meghibásodás, akkor tulajdonképpen az egész telefon használhatatlanná válik.

Ezért nagyon fontos, hogy a legújabb technológiáknak köszönhetően olyan fóliákat hoztak létre, amelyek kellőképpen védik a mobiltelefon kijelzőjét, de a kijelzővédő fólia nem gátolja a képernyő érintését. A dizájn és a tudás itt is nagyon fontos, természetesen a kijelzővédő fólia kizárólag átlátszó lehet, legalábbis akkor amikor a mobiltelefon használatban van.

A különféle beszédes elnevezések jelzik, hogy mit is tud egy-egy fólia, illetve milyen plusz funkciókat kínál a kijelzővédő fólia a telefon zárolása mellett. Van olyan kijelzővédő fólia, amely sötétben tompítja a szemet zavaró erős fényt, amely a külső ütéseket tompítja, és még olyan is, amely a baktériumok megtelepedését képes megakadályozni és természetesen a tükörfunkció mindenki számára ismert tulajdonság.

Tartalomhoz tartozó címkék: kijelzővédő fólia