Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Adatvédelmi tájékozatónkat ITT találja.
Menü

A kártyafüggetlen okostelefon előnyei

A mobilos cégek gyakran különféle akciókkal csalogatják magukhoz a vásárlókat, akik ingyen, vagy nagyon kedvezményes áron kapják meg a vadiúj telefonokat, cserébe aztán egy vagy két évre hűséget kell aláírniuk. 

A hűségidő alatt pedig végig magas havidíjat fizetnek, amelyen keresztül sokkal több pénzt kiadnak, mint a telefonra kapott kedvezmény. Ha te is szeretnéd elkerülni a mobilos vállalatok csapdáit, akkor érdemes kártyafüggetlen okostelefon ajánlatot választanod. Ezek a telefonok nem kötnek téged egyetlen szolgáltatóhoz sem, s bármilyen SIM kártyával működnek.

Így akár külföldön járva nincs más teendőd, mint venni egy helyi SIM kártyát, betenned a telefonba, s máris használhatod hívásokra vagy internetezésre. Ezzel sokkal nagyobb kedvezményeket kaphatsz, mint ha az otthoni kártyád használnád roamingolásra. A kártyafüggetlen okostelefon másik nagy előnye, hogy bármikor abbahagyhatod egy szolgáltató hálózatának használatát, s választhatsz másik mobilos céget. Ha nem tetszik a mostani percdíjad, vagy kevesled az ajándékba kapott internetet, akkor pár ezer forint egy új SIM kártya, és máris új szolgáltatód van.

Ezzel szemben a nem kártyafüggetlen telefonok többségét a hűségidő köti, így még azt sem tehetik meg, hogy nem használják a telefont. Ilyenkor ugyanis ugyanúgy ki kell fizetni a havidíjat, s csak a mobiltársaság jár még jobban. Nem számít az, ha költöznél, s ott nincs megfelelő térerő, vagy családi okok állnának a háttérben a váltás miatt, a hűségidő alatt sohasem lehetsz olyan szabad, mint egy kártyafüggetlen okostelefon használatával.