Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Adatvédelmi tájékozatónkat ITT találja.
Menü

A Huawei a csúcsra tör - GYORSHÍR

​A napokban jött a hír, hogy a Huawei készülékek beelőzték az Apple eladásait. Pár éve elképzelhetetlen volt ez, de nagyot fordult a világ. A kínai gyártó telefonjaiból 2018 második negyedévében több, mint 54 millió darabot adtak el, ezzel pedig 15,8%-ra nőtt a piaci részesedése.

Ezzel közel egy évtized után leszorította az iPhone-t, amely 2010 óta most először érte el csupán a harmadik helyet a versenyben. Az amerikai IDC elemző intézet nemrég megjelent adatai alapján a tavalyi év azonos időszakához képest 40%-os (!) növekedést ért el a Huawei az értékesítés területén.

Itt említésre méltó, hogy a Xiaomi pedig 48,8%-os plusszal zárt - brutálisan jönnek felfelé a kínai mobilok! Ennek a lendületes növekedésnek egyik sarokpontja lehet a Huawei P20 telefon fantasztikus fogadtatása is.

Ezen kívül fontos kiemelni, hogy míg a Samsung és az Apple főleg a drágább készülékeire helyezi a hangsúlyt, addig a Huawei (és a másik márkájuk, a Honor) szinte minden árszinten tartogat valamilyen minőségi készüléket.

A legolcsóbb iPhone 90 ezer forint körüli összegért érhető el, ezzel növelik ugyan az exkluzivitást, ám beszorítják magukat egy szűkebb szegmensbe.

Ugyanakkor a Samsung egyes tavalyi készülékei már 45 ezer forintért is megszerezhetőek, ez meg is látszik az eladásaikon, hisz magasan a legtöbb telefont, szám szerint több, mint 71 millió darabot értékesítettek - ami még így is 10%-os csökkenés tavalyhoz képest.

További híreinket itt találod

Érdekes volt a cikk? Nyomj egy Like-ot

Tartalomhoz tartozó címkék: Huawei okostelefon